Thursday, 12 May 2016

TAKLIMAT PENILAIAN BERSEPADU PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN SMK PENDETA ZA'BA 2016


Tarikh: 12 Mei 2016
Masa: 3.00 pm- 4.30 pm
Tempat: Dewan Seri Pendeta

Pada 12 Mei 2016, telah berlangsung taklimat berkaitan PBPP yang telah dipengerusikan oleh Puan Hajah Hamidah Bt Burok, Pengetua Cemerlang SMK Pendeta Za'ba. Tujuan taklimat ini diadakan adalah untuk memberikan penjelasan lanjut kepada barisan pendidik SMK Pendeta Za'ba mengenai perlaksanaan PBPPP yang telah digunapakai bermula Januari 2016 bagi menggantikan LNPT yang  digunapakai sebelum ini. 
Tempoh penilaian PBPP ini akan dilaksanakan secara berterusan dalam tempoh 1 tahun dimana penilaian akan dilaksanakan oleh Pegawai Penilai sebanyak 2 kali setahun. Oleh itu, Pegawai Yang Dinilai perlu sentiasa memajukan diri bagi mendapat markah Cemerlang kerana PBPP turut dinilai berdasarkan keberhasilan, generik dan fungsional. 


Sesi taklimat dan penerangan oleh Puan Hajah Hamidah bt Burok, Pengetua Cemerlang SMK Pendeta Za'ba dan En Abdul Hadi B Mohd Yusof, GPK Akademik SMK Pendeta Za'ba.

Para guru sedang mendengar taklimat dan mencatat isi penting

Untuk membaca latar belakang berkaitan Penilaian Bersepadu Pegawai Perkhidmatan Pendidikan (PBPP), warga guru digalakkan untuk melawat pautan Kementerian Pendidikan Malaysia yang menerangkan mengenai PBPP inisumber : Laman web e-prestasi KPM


KE ARAH KECEMERLANGAN INSAN

No comments:

Post a Comment

SILA TINGGALKAN KOMEN ANDA